Over Antaurus

Een team met resultaten waarop u kunt bouwen.

Een ervaren team van beleggings-specialisten

Het team van Antaurus bestaat uit specialisten die ieder meer dan 20 jaar ervaring hebben binnen de aandelenmarkten. Verder bestaat het team uit specialisten die werkervaring hebben opgedaan bij o.a. ABN AMRO, HSBC, Kempen & Co, Rabobank, Credit Suisse en Van Lanschot.

Zowel de partners als de medewerkers van Antaurus beleggen zelf in het fonds waardoor de belangen parallel lopen met alle andere participanten.

Het Antaurus team.

Denken in kansen, niet in problemen. Dat is bij mij het uitgangspunt van alles. Het ondernemen, waarde creëren, ik zou het mijn hobby’s willen noemen. Staan voor wat je zegt. Mijn ambitie, het werken in een team met gedreven mensen, wordt hier waargemaakt, met de aantekening dat je daar altijd aan moet blijven werken. Genieten? Dat doe ik van mijn vrouw en vier kinderen. En de eerste zonnestralen van de dag, die geven mij ongelofelijk veel energie!

Ik ben gestart als dealingroom trainee bij ABN Amro, en heb vervolgens in Amsterdam en Londen gewerkt in de institutionele derivaten- en aandelenhandel met pensioenfondsen, verzekeraars en hedgefondsen als klant. Daarna heb ik voor Petercam in Nederland en België de institutionele aandelenhandel opgezet, om vervolgens in 2006 aan de basis te staan van de oprichting van het Antaurus Europe Fund.

Als portfoliomanager houd ik me bezig met het analyseren van bedrijven. Ik breng de risico’s en kansen in kaart en maak vervolgens de afweging of deze verwerkt zitten in de aandelenkoers. Het is zeer veelzijdig. Elke dag leer ik meer over bedrijven en hun markten. De ene week analyseer ik een toeleverancier aan de automobielindustrie, die te maken heeft met de transitie naar elektrisch rijden. De volgende week analyseer ik een bedrijf dat een innovatieve technologie heeft ontwikkeld voor het bestralen van kankertumoren. Als portfoliomanager bezoek ik de bedrijven en spreek ik met de bevlogen managers van deze bedrijven.

Ik heb het analyseren van bedrijven geleerd op de afdeling Research bij zakenbank HSBC. Vervolgens ben ik analist geweest bij het Belgische aandelenbroker Petercam. Bij Petercam heb ik de medeoprichters van Antaurus ontmoet.

Samen met Arjan en Etienne draag ik zorg voor de investeringen binnen het Antaurus Europe Fund. Sinds mijn studententijd volg ik de financiële markten met grote interesse. Na stages op de dealing rooms van Rabobank (Utrecht) en de Japanse zakenbank Nomura (Londen) ben ik begonnen als beleggingsanalist bij Rabobank. In september 2016 heb ik de overstap gemaakt naar het team van Antaurus.

Mijn vak stelt mij in staat om in gesprek te gaan met gepassioneerde bedrijfsleiders. Middels gedegen onderzoek is het vervolgens onze taak om investeringen te selecteren die een aantrekkelijke verhouding kennen tussen rendement en risico. Het geeft mij een plezierig gevoel als dat onze medeparticipanten uiteindelijk helpt om hun financiële doelen te bereiken. 

De dynamiek van de aandelenmarkt heeft mij al op relatief jonge leeftijd gegrepen. De voortdurende toetsing van gedane aannames en de mogelijkheid andere marktdeelnemers te verslaan, inspireren mij om dagelijks middels goed onderbouwde analyses het beste uit mijzelf te halen.

Na mijn studies rechten en economie ben ik in 2016 gaan werken bij beurshuis Kepler Cheuvreux. In die hoedanigheid heb ik ervaring op gedaan in het analyseren – en waarderen van bedrijven. Die kennis pas ik nu toe in de zoektocht naar nieuwe beleggingsideeën voor het Antaurus Europe Fund.

Ik heb altijd een sterke interesse gehad in cijfers en hun patronen. Tijdens mijn studie in econometrie kwam ik erachter dat er nog een verhaal en betekenis was achter de data en trends in de financiële beurzen. Daarnaast heeft het dynamische karakter van de markt mij altijd aangegrepen. Er gebeurt altijd wel iets in de markt waarop je kunt kiezen om erop te reageren of niet. Dit maakt het werk continue uitdagend maar ook interessant.

Na stages te hebben gelopen bij banken zoals ING en UBS in Amsterdam en London, wist ik zeker dat ik bij een hedge fund wilde werken. Antaurus sloot goed aan bij mijn eigen investeringsfilosofie. Hier kan ik niet alleen veel ervaring op doen in het analyseren en waarderen van bedrijven, maar krijg ik ook veel blootstelling aan diverse industrieën en bedrijven.

Mensen omschrijven mij vaak als een aandelendier. Beleggen is voor mij een hobby die op mijn 17e (kort voor de kredietcrisis) voorzichtig is begonnen. Tijdens mijn studie Bedrijfseconomie en Finance aan de Universiteit van Tilburg is beleggen uitgegroeid tot iets dat een groot deel van mijn leven is gaan beheersen. Door mijn Traineeship bij NN Investment Partners heb ik van mijn hobby mijn werk kunnen maken.

Voordat ik als analist bij Antaurus ben gestart was ik werkzaam bij de Vereniging van Effectenbezitters (VEB). Hier hield ik mij bezig met de belangenbehartiging van particuliere beleggers in Nederlandse beursfondsen.

De opgedane kennis en ervaring uit mijn voorgaande functies kan ik goed gebruiken om samen met het Portfolio Management Team een mooi resultaat voor de participanten van het Antaurus Europe Fund te realiseren. Tevens houd ik mij bezig met de externe communicatie van Antaurus, schrijf ik columns voor verschillende media en ben ik ook regelmatig te beluisteren in verschillende beleggingspodcasts zoals ‘Beurstalk’ en de ‘IEX BeleggersPodcast’.

Tijdens mijn studie rechten aan de VU maakte ik kennis met de financiële markten door werkervaring op te doen bij een beleggingsinstelling op Beursplein 5. Na werktijd ruil ik mijn pak graag om voor een trainingspak. Naast mijn vak heb ik namelijk ook een passie voor sport, met in het bijzonder voetbal en kickboksen.

In november 2018 heb ik mij aangesloten bij het team van Antaurus. Binnen Antaurus ben ik verantwoordelijk voor de groei van het fonds.

Na het afronden van mijn studie Sportmarketing ben ik sinds 2015 actief in de beleggingswereld. Eerst als accountmanager bij online broker BinckBank en daarna in een vergelijkbare rol op de private banking afdeling van vermogensbeheerder Van Lanschot Kempen. In deze functies heb ik veel kennis op het gebied van beleggen opgedaan.

Per februari 2021 heb ik me bij Antaurus aangesloten. Ik haal veel energie uit het opstarten en het onderhouden van langdurige klantrelaties. De rol bij Antaurus geeft mij de kans om een uniek product aan te bieden en participanten te ondersteunen met het behalen van hun financiële doelstellingen.

Graag ben ik uw sparringpartner en geef ik u de gelegenheid om te profiteren van de ervaring en de kennis van mijn collega’s bij Antaurus.

Sinds 1 september 2018 versterk ik het Antaurus Team na ruime ervaring opgedaan te hebben bij ABN AMRO, Fortisbank en Van Lanschot Bankiers.

Voor Antaurus ben ik verantwoordelijk voor de Participantenadministratie, het organiseren van events en het coördineren van  operationele zaken. Door het geven van persoonlijke aandacht, het leveren van kwaliteit en oplossingsgericht met u mee te denken vertrouw ik erop onze banden te verstevigen en bij te dragen aan wederzijdse groei. Graag sta ik u te woord bij eventuele vragen.

Voorheen was ik werkzaam bij Bolder Fund Services (administrateur van Antaurus). Hier was ik verantwoordelijk voor de fonds- en participantenadministratie en heb ik veel werkervaring opgedaan.

Sinds juni 2023 werk ik bij Antaurus in een enthousiast, gedreven en vooral een hecht team. Ik vind het fijn om met zowel nieuwe als bestaande klanten goed contact te hebben en te onderhouden.

Naast het werk geniet ik van mijn gezin en spreek ik graag af met vrienden.

Na 25 jaar werkzaam te zijn geweest in verschillende senior managementposities binnen Corporate- en Private Banking bij ABN AMRO heb ik gekozen voor een nieuw pad, waarbij ik diverse advies en toezichthoudende functies vervul, zowel binnen de public als private sector. Gezien mijn laatste positie als Managing Director bij Wealth Management van ABN AMRO en mijn interesse in Investments, is een toezichthoudende functie in de financiële sector en specifiek in de investment wereld een logische keuze. Verder heb ik een toezichthoudende rol vervuld bij ABN AMRO Luxemburg, ABN AMRO Stichting kunst en historisch bezit en momenteel eveneens bij het Prinses Beatrix Spierfonds.

De financiële wereld heeft altijd mijn belangstelling gehad en met name de risico-analyse en -afweging. De laatste jaren heb ik mij steeds meer toegelegd op toezichthoudende functies.

Ik ben 27 jaar werkzaam geweest bij ABN AMRO in diverse functies zoals op het gebied van accountmanagement voor corporate clients, directeur kredieten Nederland, hoofd staffuncties van het value center zaken en tenslotte als CFO voor de aandachtsgebieden van een drietal leden van de RvB van de bank. In 2013 heb ik ervoor gekozen om verder als bestuursadviseur te willen werken vanuit mijn eigen bedrijf. Momenteel ben ik tevens lid van de RvC van Meerlanden NV en zit daar de auditcommissie voor. Daarnaast zit ik in de RvA van INTOS BV, een interieurmaker, en van NUDGE BV een onderneming die het duurzaamheidsdenken ondersteunt met het bieden van opleidingen voor jonge mensen en het bieden van een platform en handelingsperspectief voor de meer dan 70.000 in duurzaamheid geïnteresseerde leden van NUDGE.

Nieuws

Antaurus bij Business class, 10 september 2023

Bekijk de uitzending

Lees meer

Maandbericht augustus 2023

Factsheet Maandbericht augustus 2023 -0,5% in augustus +7,0% annualized +1,5% in 2023 €311,9 NAV Performance and risk since start Antaurus Europe Fund (NAV) Performance AEF …

Lees meer

Halfjaarverslag Antaurus Europe Fund 2023

Factsheet Halfjaarverslag Antaurus Europe Fund 2023 Disclaimer This document has been prepared by Antaurus Capital Management B.V. solely for the information of the person to …

Lees meer

Maandbericht juli 2023

Factsheet Maandbericht juli 2023 +2,0% in juli +7,0% annualized +2,0% in 2023 €313,4 NAV Performance and risk since start Antaurus Europe Fund (NAV) Performance AEF …

Lees meer

Jaarverslag Antaurus Europe Fund 2022

Factsheet Jaarverslag Antaurus Europe Fund 2022 Disclaimer This document has been prepared by Antaurus Capital Management B.V. solely for the information of the person to …

Lees meer

Halfjaarverslag Antaurus Europe Fund 2022

Factsheet Halfjaarverslag Antaurus Europe Fund 2022 Disclaimer This document has been prepared by Antaurus Capital Management B.V. solely for the information of the person to …

Lees meer

Kwartaalbericht juni 2023

Factsheet Kwartaalbericht juni 2023 -1,0% in juni +6,9% annualized 0,0% in 2023 €307,17 NAV Portefeuille en markt Het Antaurus Europe Fund (AEF) daalde in juni …

Lees meer

Antaurus bij Business class, 11 juni 2023

Bekijk de uitzending

Lees meer

Maandbericht mei 2023

Factsheet Maandbericht mei 2023 -0,8% in mei +7,0% annualized +1,0% in 2023 €310,1 NAV Performance and risk since start Antaurus Europe Fund (NAV) Performance AEF …

Lees meer

Antaurus bij Business class, 14 mei 2023

Bekijk de uitzending

Lees meer

Maandbericht april 2023

Factsheet Maandbericht april 2023 +1,8% in april +7,1% annualized +1,7% in 2023 €312,50 NAV Performance and risk since start Antaurus Europe Fund (NAV) Performance AEF …

Lees meer

Antaurus bij Business class, 16 april 2023

Bekijk de uitzending

Lees meer

Kwartaalbericht maart 2023

Factsheet Kwartaalbericht maart 2023 -1,0% in maart +7,0% annualized -0,1% in 2023 €306,97 NAV Portefeuille en markt Het Antaurus Europe Fund (AEF) daalde in maart …

Lees meer

Antaurus bij Business class, 12 maart 2023

Bekijk de uitzending

Lees meer

Maandbericht februari 2023

Factsheet Maandbericht februari 2023 +0,2% in februari +7,1% annualized +0,9% in 2023 €310,1 NAV Performance and risk since start Antaurus Europe Fund (NAV) Performance AEF …

Lees meer

Antaurus A Klasse EID

Antaurus A Klasse EID Disclaimer This document has been prepared by Antaurus Capital Management B.V. solely for the information of the person to whom it …

Lees meer

Neem contact op

Heeft u een vraag of een opmerking? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag.

020 – 705 95 30
info@antaurus.nl