Het fonds

Behaal meer rendement uit uw vermogen

Stabiele vermogensgroei in combinatie met een aantrekkelijk rendement op de lange termijn. Dat is ons uitgangspunt. Vertrouw op de kennis van experts als u gaat voor stabiel resultaat. Benut alle voordelen van vermogensbeheer bij Antaurus. Uw vermogen, beter belegd. Ontdek wat Antaurus voor uw rendement kan betekenen.

Antaurus Capital Management in het kort

De waan van risicovrij rendement; risico's bestaan

Hoewel de term in de financiële wereld regelmatig valt, is het in de praktijk vrijwel onmogelijk om volledig risicovrij rendement te behalen. Zelfs de meest stabiele investeringen kunnen enig risico met zich meebrengen, zij het in beperkte mate. Dit komt doordat factoren als inflatie, marktvolatiliteit  en rentetarieven altijd een zekere mate van grip hebben op de uiteindelijke opbrengst. Wel kan de kans op risico zo veel mogelijk geminimaliseerd worden. Bij Antaurus nemen we dan ook actieve maatregelen om uw risico dusdanig te verkleinen. We hebben een bewezen staat van dienst in vermogensbeheer en investeren in een gediversifieerde portefeuille om het risico te spreiden. Ons team van experts houdt voortdurend toezicht op de markten en stemt strategieën actief af op het beschermen van uw investering en het genereren van rendement. Bent u klaar om uw vermogen op een verantwoorde en winstgevende manier te laten groeien? Vraag direct het informatiepakket van het Antaurus Europe Fund aan.

Stabiel rendement uit aandelen behalen

Het liefst zijn we op zoek naar de zekerheid van een stabiele financiële opbrengst. Bij Antaurus begrijpen we deze behoefte van beleggers naar stabiliteit. Binnen onze aanpak zijn we constant op zoek naar een balans tussen het veilige, stabiele rendement en het potentieel voor groei. Wij streven naar een rendementsdoelstelling van 6-9% per jaar onafhankelijk van de richting van de markt. Kijkend naar de resultaten van de afgelopen jaren, hebben wij laten zien dat we in staat zijn een gezond, stabiel rendement op investeringen te bieden met ruimte voor groei. Afhankelijk van uw vorm van investeren in ons fonds (AEF class A of B) ligt het cumulatief rendement (na kosten) op meer dan 200% en het gemiddeld jaarrendement (na kosten) sinds start rond een plus van 7,1%.

Geannualiseerd rendement vanaf 1 oktober 2006

Bij Antaurus streven we naar solide rendementen die uw vermogen beschermen en laten groeien. Wij bieden volledige openheid en transparantie in ons gemiddelde rendement om u een duidelijk beeld te geven van wat u kunt verwachten op de lange termijn. Het geannualiseerd rendement berekenen we door de historische prestaties van het Antaurus Europe Fund te analyseren en deze te extrapoleren naar een jaarlijks cijfer. Inzicht in hoe uw vermogen in de loop der tijd gaat groeien als u gaat investeren in het Antaurus Europe Fund? Onderstaande grafiek geeft het geannualiseerde rendement van de beleggingen en verplichtingen weer over verschillende periodes.

Netto vermogensontwikkeling vanaf de start

Netto vermogenswaarde Antaurus t.o.v. AEX, EUROSTOXX
Bron: Bolder Fund Services, Bloomberg & Antaurus Capital Management. AEX en EUROSTOXX zijn inclusief herbelegd dividend, met jaarlijks 0,4% kosten berekend.

Het doorlopend monitoren van de long- en shortposities verlaagt het Risico en de Volatiliteit van de portefeuille. Dat geeft mij vertrouwen en rust.

Antaurus investeerder, voormalig CFO Internationale Handelsonderneming in Poultry & Meat

FAQ's

Het verwachte rendement bij vermogensbeheer is de gemiddelde opbrengst die gerealiseerd wordt door het beleggen van kapitaal via een vermogensbeheerder. Bij het verwachte rendement wordt sterk rekening gehouden met het risicoprofiel. Voorbeeld: bij een neutraal profiel bedroeg het rendement van vermogensbeheer in 2020 gemiddeld 3,3% en in 2021 gemiddeld 12,43%.

Om rendement te behalen op een belegging is het essentieel om een doordachte beleggingsstrategie te volgen. Dit omvat het diversifiëren van uw portefeuille door verschillende activaklassen, zoals aandelen, obligaties en vastgoed, te combineren. Bovendien is het belangrijk om uw investeringen regelmatig te evalueren en aan te passen aan veranderende marktomstandigheden en uw financiële doelen. Een vermogensbeheerder kan u hierbij ondersteunen.

Het rendement bij vermogensbeheer wordt beïnvloed door diverse factoren, waaronder de beleggingsstrategie, assetallocatie, marktomstandigheden en de deskundigheid van de vermogensbeheerder. De keuze van individuele beleggingen, kosten en de looptijd van de beleggingen zijn ook van invloed op het rendement. Samengevoegd bepalen deze factoren het uiteindelijke financiële succes van een vermogensbeheerportefeuille.

Het rendement bij actief vermogensbeheer verschilt van passief vermogensbeheer doordat actieve vermogensbeheerders proberen de markt te verslaan door actief te handelen en te selecteren. Hierdoor kunnen ze potentieel hogere rendementen behalen, maar dit gaat vaak gepaard met hogere kosten en risico's. Passief vermogensbeheer volgt daarentegen doorgaans eenvoudigweg de prestaties van een benchmark-index en heeft meestal lagere kosten, maar ook lager verwachte rendementen.

Een hoog rendement in de financiële wereld verwijst naar het positieve verschil tussen de initiële investering en de uiteindelijke winst of opbrengst van een belegging. Dit kan worden uitgedrukt als een percentage van de oorspronkelijke investering en impliceert dat de belegging succesvol was en meer opleverde dan aanvankelijk verwacht. Hoog rendement gaat vaak hand in hand met hogere risico's, aangezien beleggingen met potentieel hogere opbrengsten meestal ook geassocieerd worden met grotere volatiliteit en kans op verlies.

Neem contact op

Meer weten over hoe u samen met ons uw rendement kunt vergroten? Wij vertellen u graag meer over onze succesvolle strategie en bewezen rendement!

Tel.: 020 – 705 95 30
E-mail: info@antaurus.nl

Meer over het Antaurus Europe Fund

Vermogensbeheer

Uw vermogen, beter belegd. Ontdek de voordelen van vermogensbeheer.

Lees meer

Beleggen

Profiteer met Antaurus van zowel stijgende als dalende markten.

Lees meer