Lees het artikel

Een 5-sterren beoordeling van Morningstar

Het Antaurus Europe Fund heeft een 5-sterren beoordeling ontvangen van Morningstar. Morningstar is wereldwijd de grootste onafhankelijke database die zich toelegt op het beoordelen van beleggingsfondsen. Ze volgen wereldwijd meer dan 40.000 fondsen.

Morningstar kan beleggingsfondsen een rating van 1 tot en met 5 sterren geven. Het Antaurus Europe Fund heeft dus de hoogst mogelijke beoordeling gekregen. Het fonds behoort hiermee tot de top 10% beleggingsfondsen binnen de categorie ‘Long/Short Europa’.

Top 10% ★★★★★
Next 22.5% ★★★★
Middle 35% ★★★
Next 22.5% ★★
Bottom 10%

Morningstar rating classes

Top 10% ★★★★★
Next 22.5% ★★★★
Middle 35% ★★★
Next 22.5% ★★
Bottom 10%

Morningstar rating classes

Morningstar kent sterrenbeoordelingen toe aan beleggingsfondsen op basis van hun historische risico-gecorrigeerde netto prestaties, of zoals zij dat noemen de Morningstar Risk-Adjusted Return (‘MRAR’). Elk fonds krijgt afzonderlijke ratings voor het afgelopen 3, 5 en 10 jaar, die vervolgens worden gecombineerd tot een algemene rating:

De Morningstar beoordelingen stellen beleggers in staat inzicht te krijgen in de historische prestaties van een fonds ten opzichte van andere fondsen met vergelijkbare strategieën. De prestaties kunnen hierdoor op een eenvoudige en begrijpelijke manier vergeleken worden.

Historisch rendement

Het Morningstar ratingsysteem is ten eerste gebaseerd op het historisch rendement na kosten. Het Antaurus Europe Fund heeft in de afgelopen 10 jaar een gemiddeld jaarrendement (na kosten) gerealiseerd van 7,4%. Dit betekent dat een belegging in het AEF in de afgelopen 10 jaar ruim is verdubbeld.

Risico

Morningstar beoordeelt het risico van en beleggingsfonds op basis de standaarddeviatie (oftewel volatiliteit) van het historisch rendement. Een beleggingsfonds met minder consistente rendementen heeft een hogere standaarddeviatie (en vice versa). Het Antaurus Europe Fund heeft over de afgelopen 5 jaar een standaarddeviatie van 6,3%. In dezelfde periode bedroeg de volatiliteit van de Eurostoxx 600 18,1%. Dit betekent dat in de afgelopen 5 jaar een belegging in de brede Europese aandelenbeurs drie keer zo volatiel is geweest als een belegging in het Antaurus Europe Fund. 

De factsheet van het Antaurus Europe Fund van Morningstar vindt u hier.  

Antaurus teamfoto 08-11-2023

Neem contact op

Heeft u een vraag of een opmerking? Aarzel niet om contact met ons op te nemen

020 – 705 95 30
info@antaurus.nl