Wereldwijde economische groei toont tekenen van herstel in de maand augustus

De wereldeconomie lijkt aan kracht te winnen. De Amerikaanse, de Japanse en de Chinese consumenten beginnen meer uit te geven. Ook de investeringen van bedrijven trekken aan. Dit zijn fundamentele voorwaarden voor een duurzaam economisch herstel. De economische groei in de VS kreeg een positieve impuls als gevolg van de toegenomen verkopen van auto’s en huizen in de maanden juli en augustus. In China is de groeivertraging teneinde gekomen en  Europa is uit de langdurige recessie gekropen.

Het ondernemersvertrouwen in de Eurozone is in augustus fors gestegen van 50,5 naar 51,7. Een cijfer boven de 50 duidt op economische groei. Het ondernemersvertrouwen is een uitstekende voorspeller voor de economische ontwikkelingen. De Europese economie heeft anderhalf jaar in zwaar weer gezeten, maar de lucht begint nu langzaam op te klaren. De verwachting is dat na de zomer van 2014 de zon in Europa gaat doorbreken.

Sinds het uitbreken van de kredietcrisis in 2008 hebben veel beleggers hun toevlucht gezocht in groeilanden, omdat in de volwassen markten de banken- en schuldencrisis behoorlijk huis hebben gehouden. Nu het in de volwassen markten beter lijkt te gaan, repatriëren beleggers hun geld met als gevolg dat de aandelenbeurzen en de lokale valuta van de groeilanden fors onder druk zijn komen te staan.

Deel dit bericht:  
Inschrijven Nieuwsbrief

Inschrijven Nieuwsbrief

Ontvang portefeullieanalyses, tips en al het nieuws over Antaurus in uw inbox!

Ontvang
Uw vermogen beter laten renderen?

Uw vermogen beter laten renderen?

Kom naar een kennislunch bij u in de buurt en laat u inspireren!

Aanmelden