Uw hypotheek: toe aan een update?

In veel zaken die wij bij Masterplanning dagelijks voorbij zien komen vervult de eigen woning een centrale rol in de totale financiële planning. Het is vaak één van de grootste investeringen die u doet in uw leven. Waarbij de financiering een belangrijke impact heeft op uw financiële heden en toekomst. Zeker in tijden als deze.

Hypotheek nog wel mogelijk?

De afgelopen periode hebben banken zich op de hypotheekmarkt zo veel als mogelijk afzijdig gehouden. Het verstrekken van hypotheken had, op zijn zachtst gezegd, niet echt de prioriteit. En dat vertaalde zich in een star acceptatiebeleid en te hoge rentetarieven.

Sinds enkele maanden merken wij dat een aantal banken weer oog heeft voor de klant en dat zij de mogelijkheden uitbreiden. Ook is het een gegeven dat de rentetarieven weer richting acceptabele niveaus gezakt zijn.

Door het opstellen van een hypotheekadvies op maat geven wij u inzicht in de mogelijkheden die u heeft. Hoeveel u kunt financieren, wat de maandelijkse lasten zijn en welke bank of verzekeraar het beste bij u past. Onze onafhankelijke positie biedt u de zekerheid van een echt  objectief advies.

Welke hypotheekvorm overlijdensrisico en aflossing?

De Bankspaarhypotheek, beleggen, aflossingsvrij, de levenhypotheek of de traditionele annuïteit. Allerlei vormen waaruit u uw keuze moet maken. Wij leggen u graag uit welke vorm bij u past op basis van uw persoonlijke klant- en risicoprofiel. Is een combinatie van meerdere vormen aantrekkelijk, dan behoort dat ook tot de mogelijkheden. Net als de keuze voor de rentevaste periode. Variabel, 5 jaar of 10 jaar vast? Een knip? Of zelfs 20 jaar vast?

Tijdens de looptijd van de hypotheek is het zaak uw financiële risico’s af te dekken. Bij een onverhoopt overlijden moeten uw nabestaanden netjes verzorgd achterblijven, u wilt hen natuurlijk niet opzadelen met een te hoge hypotheekschuld. Wij berekenen welke overlijdensdekking past bij uw hypotheek en financiële positie. En vervolgens verzorgen wij de verzekering voor u bij de verzekeringsmaatschappij die u een goed product voor een goede prijs biedt.

Het aflossen van (een deel van) uw hypotheek is, mede gelet op de fiscale wetgeving, een overweging. De hypotheekrente is voor reeds in 2001 bestaande hypotheken in elk geval nog maximaal 19 jaar aftrekbaar. Of aflossen verstandig is, hangt van uw persoonlijke situatie af, zoals van de beschikbaarheid van eigen vermogen, het rentepercentage dat u betaalt en van het rendement dat met eventuele gelden in box III wordt gemaakt. Wij adviseren u graag.

Masterplanning: uw persoonlijke adviseur

Al veel jaren bieden wij onze relaties hypotheekadvies op maat. Of het nu gaat om de koop van uw eerste woning, de herfinanciering van uw bestaande hypotheek of de hypotheek voor uw nieuwe woning, wij bieden oplossingen die kloppen en aansluiten bij uw persoonlijke omstandigheden. Onafhankelijk en objectief, zodat u zeker weet dat úw belang voorop staat.

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Belt u ons dan op (035) 543 0454 of stuur een e-mail naar info@masterplanning.nl.

Deel dit bericht:  
Inschrijven Nieuwsbrief

Inschrijven Nieuwsbrief

Ontvang portefeullieanalyses, tips en al het nieuws over Antaurus in uw inbox!

Ontvang
Uw vermogen beter laten renderen?

Uw vermogen beter laten renderen?

Kom naar een kennislunch bij u in de buurt en laat u inspireren!

Aanmelden