Ontwikkelingen in portefeuilles

Voor veel van onze relaties kochten wij, met winst, een eerder geschreven call op RD Shell terug. Ondanks het feit dat de geschreven RD Shell call nog tot juni liep wensten wij gebruik te maken van de (tijdelijke) zwakte van de koers van RD Shell. Zoals verwacht liep de koers van RD Shell later in de maand weer op.

Van de zwakte van een andere oliereus hebben wij ook geprobeerd gebruik te maken. Voor veel relaties kochten wij aandelen in het Franse Total. Total werd eind maart onaangenaam verrast door een gaslek op een platform op de Noordzee en zag daarop zijn koers gevoelig lager komen te liggen. Na onze perceptie reageerden beleggers overdreven en denken wij met de aankoop van de Franse oliegigant, die ook nog eens een dividendrendement van ruim 6% genereert, een kansrijke positie ingenomen te hebben.

Tot slot vermelden wij u dat wij voor onze relaties afscheid namen van de brouwer Anheuser-Busch InBev. De Amerikaans-Belgische brouwer is de marktleider in Brazilië en de berichtgeving van Heineken over Brazilië deed ons besluiten afscheid te gaan nemen van Anheuser-Busch InBev.

De negatieve ontwikkelingen op de beurs in de maand april hebben ook in de portefeuille enkele procenten rendement gekost. Desalniettemin staat er in veel van de door Antaurus beheerde individuele portefeuilles met bijvoorbeeld een neutraal profiel nog steeds een plus met dubbelde cijfers, vanaf 1 januari 2012. Mede gezien de lage waarderingen (laagste sinds bodem crisis 2009) , de goede bedrijfsresultaten en prima vooruitzichten én de lage rentestand die bedrijven met toegang tot de kapitaalmarkt in staat stelt met een hoge operationele hefboom te werken, ziet Antaurus momenteel in weerwil van de politieke onrust, bij tussentijdse dalingen gunstige instapmomenten voor aandelenbeleggers.

Deel dit bericht:  
Inschrijven Nieuwsbrief

Inschrijven Nieuwsbrief

Ontvang portefeullieanalyses, tips en al het nieuws over Antaurus in uw inbox!

Ontvang
Uw vermogen beter laten renderen?

Uw vermogen beter laten renderen?

Kom naar een kennislunch bij u in de buurt en laat u inspireren!

Aanmelden