Ontwikkelingen in portefeuilles

Voor veel van onze relaties schreef Antaurus in op de emissie van Ziggo. Nadat de beurs al vele noteringen verloor vroeg Ziggo juist een notering aan op de Amsterdamse beurs. Antaurus analyseerde Ziggo en het fonds werd goed bevonden dus schreven wij in voor onze relaties. De relaties van Antaurus kregen een flink deel van de gewenste aandelen Ziggo en al op de eerste dag realiseerden wij de winst voor onze relaties.

Van het aandeel Barco namen we na geruime tijd afscheid. De Belgische leverancier van onder andere bioscoopprojectoren, heeft flink gepresteerd in de portefeuilles maar is als aandeel slechter verhandelbaar dan de meeste van onze beleggingen. Wij besloten, gespreid over enkele dagen, de positie in Barco af te bouwen.

Tot slot bouwden wij voor veel van onze relaties een positie op in ASM International. De producent van machines waarmee halfgeleiders (chips) geproduceerd kunnen worden lijkt te zwaar ondergewaardeerd te zijn. ASM International bezit ruim 52% van het in Hong Kong genoteerde ASM Pacific Technology en de waarde van deze dochter is €35 per aandeel ASM International. ASM International is als som der delen €45 waard maar noteert fors onder deze waarde, voor ons aanleiding om een positie in te nemen in ASM International. ASM International heeft aangekondigd dat het een onderzoek gaat starten naar de oorzaak van de onderwaardering en vraagt aandeelhouders om mee te denken hoe deze onderwaardering te verkleinen. Op 15 mei, tijdens de jaarvergadering van ASM International, zal de onderwaardering expliciet besproken worden.

Deel dit bericht:  
Inschrijven Nieuwsbrief

Inschrijven Nieuwsbrief

Ontvang portefeullieanalyses, tips en al het nieuws over Antaurus in uw inbox!

Ontvang
Uw vermogen beter laten renderen?

Uw vermogen beter laten renderen?

Kom naar een kennislunch bij u in de buurt en laat u inspireren!

Aanmelden