Ontwikkelingen in de portefeuilles

In de maand juli heeft Antaurus voor een deel van haar cliënten positie ingenomen in het Zwitserse bedrijf ‘Swatch Group’. De Swatch Group is wereldmarktleider op gebied van productie en verkoop van horloges en toelevering van onderdelen voor luxemerken in (Zwitserse) horloges. In Azië, vooral in China, blijft de vraag hiernaar onverminderd aanhouden. Een aantal merken die onder de Swatch Group vallen zijn Breguet, Blancpain, Omega en Tissot.

Ook werd een positie ingenomen in het Amerikaanse ‘The Mosaic Company’.
Dit is een grondveredelingsbedrijf met een zeer sterke marktpositie. Mosaic kan naar onze verwachting profiteren van de wereldwijd toenemende behoefte aan hogere opbrengsten per hectare. Deze zijn nodig om de aanwassende wereldbevolking van voedsel te blijven voorzien. Bovendien zijn er momenteel veel oogsten die verloren dreigen te gaan door aanhoudende droogte (niet in Nederland in ieder geval!). Het bedrijf specialiseert zich in oplossingen om de impact van dit soort ontwikkelingen te verkleinen.

Hiernaast hebben wij in het deel van de portefeuille bestemd voor trading, geprofiteerd van een tijdelijke zwakte in het aandeel Apple. Deze trad op na de publicatie van tegenvallende halfjaarcijfers. Toen eind juli de geruchten over een eventueel vervroegde introductie (september dit jaar) van de IPhone5 aanwakkerden, werd de winst van circa 25% netto op de Turbo long Apple genomen.

Door deze aankopen kiest Antaurus ook voor valuta diversificatie. Hiermee wordt verder ingespeeld op de onder druk liggende koers van de euro.

Aan de verkoopkant werd het aandeel Ahold wegens tegenvallende resultaten en dito vooruitzichten verkocht. Ook verkochten wij voor een aantal van onze relaties het JP Morgan Income Opportunity Fund wegens het achterblijven van de performance.

Er is, gezien de aanhoudende onrust op de financiële markten, voor gekozen om een voorzichtige koers te blijven varen in de portefeuilles. Om deze reden heeft Antaurus, waar van toepassing, met opties actief het vermogen van onze relaties beschermd. In de maand juli werd over het geheel een positief resultaat neergezet.

Deel dit bericht:  
Inschrijven Nieuwsbrief

Inschrijven Nieuwsbrief

Ontvang portefeullieanalyses, tips en al het nieuws over Antaurus in uw inbox!

Ontvang
Uw vermogen beter laten renderen?

Uw vermogen beter laten renderen?

Kom naar een kennislunch bij u in de buurt en laat u inspireren!

Aanmelden