Ontwikkelingen in de portefeuilles

In de maand mei werd voor een groot aantal van onze relaties een gespreide belegging (30 aandelen) aangekocht  middels een Exchange Traded Fund (dagelijks verhandelbaar beleggingsfonds): iShares Dow Jones Asia/ Pacific select dividend. Hiermee wordt op efficiënte wijze het Aziatische onderdeel van de effectenportefeuille verder ingevuld.

Hiernaast werd in mei ook een positie in aandelen binnen de 11 snel opkomende economieën aangekocht: de Goldman Sachs Next 11. Na het acroniem BRIC, dat staat voor Brazilië, Rusland, India en China is een veelgebruikte term voor échte opkomende economieën nu Next11. De traditionele opkomende economieën hebben problemen om hun groeitempo vol te houden, door onder meer loonstijgingen  en regelgeving. De overige opkomende landen profiteren juist door hun relatief gezien groter wordende aantrekkelijkheid. De “Next 11” speelt in op deze ontwikkeling. Opgenomen zijn onder meer Mexico, Vietnam, Egypte, Nigeria en Indonesië.

De aandelen DSM zijn verkocht, na lange tijd in de portefeuille te zijn opgenomen.  Het koersniveau werd bereikt (> € 50) waarop wij de relatieve waardering als hoog beoordelen. Wij hadden, in verband hiermee, in veel gevallen al een verkoopplicht door middel van een geschreven call-optie opgenomen. DSM is daarom in de 1e week van mei verkocht.

Deel dit bericht:  
Inschrijven Nieuwsbrief

Inschrijven Nieuwsbrief

Ontvang portefeullieanalyses, tips en al het nieuws over Antaurus in uw inbox!

Ontvang
Uw vermogen beter laten renderen?

Uw vermogen beter laten renderen?

Kom naar een kennislunch bij u in de buurt en laat u inspireren!

Aanmelden