Onder de loep

Antaurus kijkt verder dan alleen de Nederlandse aandelenmarkt. In deze nieuwsbrief stellen we D’Ieteren graag eens aan u voor. Het Belgische D’Ieteren is genoteerd op de Belgische beurs. Met een marktkapitalisatie van bijna 2 miljard euro maakt het deel uit van de BEL20 index. D’Ieteren is de wereldmarktleider op het gebied van autoruitvervanging en reparatie. Daarnaast is het bedrijf de grootste importeur van auto’s in België met de merken VW, Audi, Seat, Skoda en Porsche.

Bij autoruitvervanging wordt gewerkt met merken als Carglass en Autotaalglas. Het bedrijf heeft zeer sterke marktposities in de VS en in alle belangrijke markten in Europa. Het bedrijf profiteert van enorme schaalvoordelen ten opzichte van de lokale concurrenten op het gebied van inkoop van autoruiten, investering in IT systemen en capaciteitsbenutting van het netwerk.

Bij de autodistributie activiteit heeft D’Ieteren adequaat gereageerd op het geknoei met dieselmotoren door de VW groep. Wij denken dat het verlies van marktaandeel in België hierdoor beperkt zal zijn. Bovendien heeft de Volkswagengroep aangegeven dat zij alle kosten die voortvloeien uit de nodige maatregelen voor de betrokken voertuigen op zich zullen nemen.

Wij verwachten dat D’Ieteren de winstverwachting voor 2015 zal overtreffen. De halfjaarcijfers waren al fors beter dan verwacht. D’Ieteren verhoogde daarop de winstverwachting voor 2015 van een stijging van tenminste 10% naar een stijging van 20-25%. Verder zal D’Ieteren in december voor het eerst een dag organiseren voor investeerders in Londen. Wij verwachten dat door deze dag investeerders en analisten enthousiaster zullen worden over D’Ieteren.

Wij vinden de waardering zeer aantrekkelijk. Het aandeel D’Ieteren handelt op slechts 12x de winst voor 2015. Rekening houdend met de ambitieuze winstdoelstelling zal dit de komende jaren dalen naar onder de 10x de winst. Het aandeel D’Ieteren steeg met meer dan 10% na de verhoging van de winstdoelstelling bij de halfjaarcijfers. Als het bedrijf zijn lange termijn winstdoelstelling haalt verwachten wij dat dit slechts het begin is geweest van een forse koersstijging.

Bent u benieuwd naar andere aantrekkelijke beleggingsideeën van Antaurus? U kunt ons direct bereiken op 035-5480355 of stuur uw contactgegevens naar info@antaurus.nl.

Deel dit bericht:  
Inschrijven Nieuwsbrief

Inschrijven Nieuwsbrief

Ontvang portefeullieanalyses, tips en al het nieuws over Antaurus in uw inbox!

Ontvang
Uw vermogen beter laten renderen?

Uw vermogen beter laten renderen?

Kom naar een kennislunch bij u in de buurt en laat u inspireren!

Aanmelden