Na het provisieverbod: Beleggen wordt anders bij de grote drie

In het decembernummer van Effect van de VEB staat een artikel met bovenstaande pakkende kop. ABN Amro, ING en Rabobank worden op de huid gezeten door meer gespecialiseerde partijen.

“Door de invoering van het provisieverbod is het aanbod van beleggingsfondsen en trackers  van derden bij de grootbanken verschraald, om zo meer aandacht te kunnen geven aan de eigen fondsen (huisfondsen).” Op dit moment is er nog voldoende aanbod om een goed gespreide portefeuille samen te stellen bij de grote drie, mits de particuliere belegger serieus aandacht besteedt aan zijn of haar beleggingen.  Het is te hopen dat de grote drie haar productenpallet niet nog verder laat verschralen.

Ook opvallend is volgens de VEB het vervagen van het onderscheid tussen zelf beleggen, advies en beheer. “Met name voor de kleinere klanten zoeken de banken naar kostenefficiënte oplossingen waarbij zij niet al te veel risico lopen. De grote drie bieden diensten aan met modelportefeuilles of modellen waarmee klanten zelf het beheer kunnen gaan voeren. De eigen verantwoordelijkheid van de Nederlandse belegger neemt toe.”

Antaurus is zo’n onafhankelijke specialist op het gebied van vermogensbeheer en beleggingsadvies. Het monitoren van portefeuilles is in onze ogen een intensieve bezigheid. Niet alleen vanuit oogpunt van rendement maar ook juist vanuit risicobeheersing.

Wilt u vrijblijvend eens kennis met ons maken? Klik dan hier of bel met Gerben van der Zwan: 035-5480357

Deel dit bericht:  
Inschrijven Nieuwsbrief

Inschrijven Nieuwsbrief

Ontvang portefeullieanalyses, tips en al het nieuws over Antaurus in uw inbox!

Ontvang
Uw vermogen beter laten renderen?

Uw vermogen beter laten renderen?

Kom naar een kennislunch bij u in de buurt en laat u inspireren!

Aanmelden