Mutaties in uw portefeuille

De AEX begon september met een dikke min en daalde zelfs tot een niveau van 409 op 24 september. Voor ons was september een maand van consolideren en vooruitkijken naar de komende derde kwartaalcijfers. Geen nieuwe posities maar wel voorbereiden op kansen in de financiële markten. Het uitblijven van winstwaarschuwingen geeft ons het idee dat er de komende drie maanden nog goede mogelijkheden zijn om te kunnen profiteren van een herstel op de financiële markten.

Het Financieel Dagblad meldde dat de Nederlandse spaarder in toenemende mate hun weg naar de beurzen vinden. Zij vinden de rentevergoeding op hun spaarrekening onvoldoende en nemen liever het risico van beleggen in aandelen. Ervan uitgaande dat de financiële markten in de maanden augustus en september voldoende zijn gecorrigeerd op verwachtingen van een eventuele renteverhoging, een matige ontwikkeling van de economische groei in China, en de neerwaartse bijstellingen van de wereldwijde economische groei door het IMF, kan dat wel eens een goed besluit lijken. Immers de vergoeding die sommige bedrijven uitkeren als dividend ligt ruim boven de rentevergoeding op de spaarrekening.

Het dividendbeleid van een onderneming moet natuurlijk wel stabiel zijn en de komende jaren gecontinueerd kunnen worden. Daarvoor zoeken wij na het aandeel Royal Dutch Shell verder naar aandelen waarvan wij denken dat zij de komende jaren kunnen profiteren van een langzaam normaliserende economische groei. Bedrijven met een gezonde balans en een hoge dividend uitkering. Dat hoeven niet altijd individuele aandelen te zijn het kan ook een beleggingsfonds of ETF zijn waarin een mandje van bovenstaande bedrijven in is vertegenwoordigd.

Deel dit bericht:  
Inschrijven Nieuwsbrief

Inschrijven Nieuwsbrief

Ontvang portefeullieanalyses, tips en al het nieuws over Antaurus in uw inbox!

Ontvang
Uw vermogen beter laten renderen?

Uw vermogen beter laten renderen?

Kom naar een kennislunch bij u in de buurt en laat u inspireren!

Aanmelden