Mutaties in de portefeuille

Uw Portefeuille

De uitslag van de eerste ronde van de Franse verkiezingen was op voorhand al min of meer duidelijk. Wij vonden het niet noodzakelijk om hiervoor extra liquiditeiten op te bouwen. De tweede ronde, veertien dagen later, was spannender, maar al snel werd duidelijk dat het verschil tussen het Front National van Marine Le Pen en En Marche! van Emmanuel Macron enorm was. In aanloop naar de tweede ronde begonnen de financiële markten dan ook de overwinning van Macron in te prijzen en ook nu vonden wij het niet noodzakelijk om liquiditeiten op te bouwen. 

Ondertussen lijken een paar individuele aandelen in de portefeuille hun koersdoel te bereiken, welke wij bij aankoop hebben bepaald. Ryanair is hier een mooi voorbeeld van. Onze werkwijze is dat wij het aandeel opnieuw zullen beoordelen. De keuze om eventueel te verkopen is afhankelijk van het door ons ingeschatte verdere koerspotentieel. Een ander aandeel dat zijn koersdoel nadert is Clariant. 

Het aandeel General Motors (GM) is een achterblijver in onze portefeuille. GM is qua koers-/ winstverhouding momenteel één van de goedkoopste aandelen in Amerika. Het bedrijf heeft een aantal kwartalen achtereen mooie resultaten laten zien en heeft op de huidige koers een dividendrendement van circa 5%. Sommige analisten hanteren een koersdoel van rond de $ 50,-. Toch komt de koers van het aandeel niet van zijn plaats en is het een van de slechtst presterende aandelen in portefeuille. Wij zullen op korte termijn beoordelen of wij het aandeel willen aanhouden of tot verkoop overgaan op basis van de fundamentele vooruitzichten. 

Deel dit bericht:  
Inschrijven Nieuwsbrief

Inschrijven Nieuwsbrief

Ontvang portefeullieanalyses, tips en al het nieuws over Antaurus in uw inbox!

Ontvang
Uw vermogen beter laten renderen?

Uw vermogen beter laten renderen?

Kom naar een kennislunch bij u in de buurt en laat u inspireren!

Aanmelden