Mutaties in de portefeuille

Vanaf mei geven de internationale beurzen een wisselend tot dalend beeld te zien, terwijl de tweede kwartaalcijfers van bedrijven en de wereldwijde economische groei aangeven dat het economisch goed gaat in de wereld. Medio juli hebben wij – wederom - het aandeel ASML verkocht met een mooie winst. Het aandeel blijft op onze kooplijst staan, wij kijken uit naar een nieuw instapmoment. 

Daarnaast hebben wij ook de positie in VolkerWessels verkocht met een plus van ongeveer 10%. Wij hadden het aandeel op de emissiekoers van € 23,- als trading-positie in onze portefeuilles opgenomen. 

Zeer recent hebben wij het aandeel Ahold Delhaize bijgekocht. De tweede kwartaalcijfers waren bijzonder goed, de koers van het aandeel reageerde hier echter nauwelijks op. De reden hiervoor was dat Amazon een Amerikaanse concurrent van Ahold, Whole Foods, overnam en dat men twijfelde of de Amerikaanse belangen van Ahold (Food Lion, Stop &Shop en Giant) de concurrentie met Amazon wel aankunnen. Onlangs maakte Amazon bekend dat het de prijzen van een aantal populaire producten bij Whole Foods fors gaat verlagen. Ook hier schrokken beleggers van en veel Europese beursgenoteerde supermarktketens gingen in koers omlaag. Ahold heeft in Amerika echter ook een online strategie met Peapod. Goldman Sachs en Citigroup hanteren een koersdoel van € 22,- voor het aandeel Ahold Delhaize. 

Deel dit bericht:  
Inschrijven Nieuwsbrief

Inschrijven Nieuwsbrief

Ontvang portefeullieanalyses, tips en al het nieuws over Antaurus in uw inbox!

Ontvang
Uw vermogen beter laten renderen?

Uw vermogen beter laten renderen?

Kom naar een kennislunch bij u in de buurt en laat u inspireren!

Aanmelden