Mutaties in de portefeuille

Waarheen? 

De negatieve trend, welke in mei is ingezet op de Europese beurzen, heeft zich voortgezet in de afgelopen maand. Dit ondanks het feit dat de economische data, voor met name Europa, boven verwachting uitkomen. Het IMF denkt zelfs dat de groei van de wereldeconomie hoger uitkomt dan zij eerder hadden voorspeld, dit op basis van de vooruitzichten in Europa en Azië.

Toch zijn de beurzen niet vooruit te branden. Wij hebben in de afgelopen periode afscheid genomen van Ryanair en General Motors. De eerste omdat wij hiermee een forse winst sinds aankoop, maar ook sinds het begin van dit jaar, konden realiseren. Wij zijn nog niet uitgekeken op het bedrijf. General Motors is een ander verhaal. Het bedrijf heeft sinds aankoop weinig tot niets gedaan, terwijl de autoverkopen piekten in 2016. Wij zien op dit moment niet wat de koers van het aandeel nog in beweging zou kunnen krijgen. Voor de vierde keer in ongeveer twee jaar tijd hebben wij een positie  in ASML opgenomen. De afgelopen twee weken is er fors winstgenomen in de technologiesector. Voor ons weer een kans om in te stappen. In de financiële sector hebben wij het aandeel KBC opgenomen. Daarmee hebben wij het belang in de financiële sector uitgebreid.  

De portefeuilles zijn onderwogen in de US dollar, maar wij hebben zeker last van de steeds zwakker wordende dollar in de maand juni. Eind vorig jaar hebben veel analisten voorspeld dat de US$ weleens naar pariteit met de Euro zou kunnen gaan (1-1). Daar is met een koers van Euro/ US$ van 1,14 nog lang geen zicht op. De zwakke dollar wordt met name veroorzaakt door het uitblijven van de beloofde economische maatregelen van president Trump.

Deel dit bericht:  
Inschrijven Nieuwsbrief

Inschrijven Nieuwsbrief

Ontvang portefeullieanalyses, tips en al het nieuws over Antaurus in uw inbox!

Ontvang
Uw vermogen beter laten renderen?

Uw vermogen beter laten renderen?

Kom naar een kennislunch bij u in de buurt en laat u inspireren!

Aanmelden