Mutaties in de portefeuille

Het laatste kwartaal van 2017

Wereldwijd staat het er economisch goed voor. De rente is wereldwijd nog erg laag. In de USA loopt de rente geleidelijk op, in Europa is hier nog geen sprake van. Allemaal positieve signalen voor de aandelenbeurzen. 

In onze aandelenportefeuille hebben wij SBM Offshore opgenomen als een trading positie. Ons koersdoel is, evenals de vorige keer,  +10%.  Indien ons koersdoel behaald wordt, dan kijken wij naar de marktomstandigheden op dat moment en de specifieke bedrijfsinformatie. Wanneer deze informatie geen aanleiding geeft om het aandeel aan te houden, dan zullen wij tot verkoop overgaan.

De Amerikaanse Dollar is in de maand september ten opzichte van de Euro sterker geworden (van 1,20 naar 1,175). De US Dollar stond begin dit jaar  op 1,05 ten opzichte van de euro. Veel analisten gingen ervan uit dat deze verhouding dit jaar op pariteit zou uitkomen. Dat wil zeggen dat wij voor iedere dollar 1 euro zouden moeten betalen cq. ontvangen. Medio september stond de USD echter op 1,20. Dat nadeel zagen wij vooral terug in het vastrentende deel  van onze portefeuilles. De obligatie Ebay bijvoorbeeld, waar wij jaarlijks 2,875% rente op ontvangen heeft dit jaar een negatieve performance, die net iets minder is dan de daling van de USD.  Een sterker wordende US Dollar heeft dus een positieve invloed op onze portefeuilles. Wij denken dat de US Dollar voor het einde van het jaar nog wat sterker kan worden.

Deel dit bericht:  
Inschrijven Nieuwsbrief

Inschrijven Nieuwsbrief

Ontvang portefeullieanalyses, tips en al het nieuws over Antaurus in uw inbox!

Ontvang
Uw vermogen beter laten renderen?

Uw vermogen beter laten renderen?

Kom naar een kennislunch bij u in de buurt en laat u inspireren!

Aanmelden