Macro economische ontwikkelingen

De Amerikaanse huizenmarkt, die 6 jaar geleden de veroorzaker was van de schuldencrisis, is terug van weggeweest. In de 20 grootste steden is een gemiddelde woning bijna 11%  duurder dan een jaar eerder, dit is de sterkste toename sinds april 2006. De temperatuur op de Amerikaanse woningmarkt wordt gemeten door de vastgoedbarometer die S&P,  samen met de economen Karl Case en Robert Shiller, hebben ontwikkeld.

Dat de Amerikaanse economie herstelt, is mede te danken aan deze verbeterde woningmarkt.  In vergelijking met de piek van juli 2006 is een optrekje in de VS nog altijd 28% goedkoper.

Voor de 3e maand op rij stijgen de prijzen in alle 20 steden. Opvallend is dat de oorspronkelijke brandhaard van de huizencrisis, de 'Sunbelt' in het westen van het land, nu het scherpste herstel boekt. In de woestijnstad Phoenix is een gemiddelde woning 22,5% duurder geworden, San Francisco (+22,2%) en Las Vegas (+20,6%) volgen op de voet.
Ook in Atlanta, de zuidoostelijke metropool die een 'late' crisisbrandhaard was, en zelfs de fel geplaagde 'roestgordelstad' Detroit zijn hersteld.

Minder hard gaat het herstel in de oostelijke steden, die sowieso minder te lijden hadden onder het uiteenspatten van de zeepbel, zoals New York City (+2,6%), Washington DC (+7,7%) en Boston (+6,7%).

Het herstel van de woningmarkt zien we ook terug in de beurskoersen van de Amerikaanse bouwbedrijven. Vanaf de bodem zijn de koersen alweer met 200% a 300% gestegen.

Deel dit bericht:  
Inschrijven Nieuwsbrief

Inschrijven Nieuwsbrief

Ontvang portefeullieanalyses, tips en al het nieuws over Antaurus in uw inbox!

Ontvang
Uw vermogen beter laten renderen?

Uw vermogen beter laten renderen?

Kom naar een kennislunch bij u in de buurt en laat u inspireren!

Aanmelden