Keert uw lijfrenteverzekering binnenkort uit?

Als uw lijfrenteverzekering binnenkort tot uitkering komt, dan zult u keuzes moeten maken hoe met deze vrijkomende gelden om te gaan. MasterPlanning helpt u graag bij het inzichtelijk maken van de diverse mogelijkheden en kan u aansluitend ook een advies geven over de opties die bij uw persoonlijke situatie aansluiten.

Eerste stap: reageer tijdig!
Wat de aanleiding ook is, als u recht heeft op de uitkering van een lijfrentekapitaal dan zult u na moeten denken wat u met het geld gaat doen. Belangrijk is hierbij dat u tijdig actie onderneemt. Want als u niet op tijd reageert, is er sprake van afkoop en dat kan hele nadelige fiscale en financiële gevolgen hebben.

Kiest u voor een bank of een verzekeraar?
U kunt er voor kiezen om het vrijkomende lijfrentekapitaal af te storten bij een bank of bij een verzekeraar. Beide opties bieden zowel voor- als nadelen en welke factoren voor u van belang zijn, bepaalt in grote mate de keuze tussen deze 2 varianten.

Zo levert in algemene zin een bancaire lijfrente een wat hogere rente op en zitten de kosten van de uitvoering door de bank in het tarief versleuteld. De zekerheid van een vaste uitkering in combinatie met een redelijke rentevergoeding is momenteel vrij populair. Het product is vrij eenvoudig qua opzet, maar erg inflexibel.

Binnen een verzekeringsproduct blijven de oorspronkelijke fiscale spelregels van kracht. Dit is met name erg interessant als er sprake is van een zogenaamde ‘oud-regime’ lijfrenteverzekering.  Maar ook voor verzekeringen die zijn afgesloten na 1992 zijn er voordelen te benoemen die het handhaven van een verzekeringsproduct ondersteunen. Ten opzichte van de bancaire producten liggen de kosten vaak ietsje hoger, maar biedt de verzekering meer flexibiliteit.

Advies of geen advies?
Aan u als polishouder de keuze of u zich laat adviseren. En zo ja, hoe u zich wilt laten adviseren. Een onafhankelijke financieel adviseur kan u hierbij het beste van dienst zijn, deze heeft immers geen enkel belang om een specifiek product te adviseren. U betaalt uw adviseur en u krijgt hiervoor een ongekleurd advies.
En vervolgens kan uw adviseur u helpen bij het afsluiten van een bancaire lijfrente of lijfrenteverzekering.

Wilt u meer weten over lijfrenteverzekeringen of bancaire producten? Bel dan met MasterPlanning op (035) 543 0454 en vraag naar Geert van den Doel of Henk Dubbeld.

Deel dit bericht:  
Inschrijven Nieuwsbrief

Inschrijven Nieuwsbrief

Ontvang portefeullieanalyses, tips en al het nieuws over Antaurus in uw inbox!

Ontvang
Uw vermogen beter laten renderen?

Uw vermogen beter laten renderen?

Kom naar een kennislunch bij u in de buurt en laat u inspireren!

Aanmelden