Hypotheekrente, kan het nog lager?

Al eerder schreven wij over de momenteel historisch lage hypotheekrentetarieven. En nog steeds vallen de afgelopen weken en maanden de verschillende geldvertrekkers over elkaar heen met nieuwe renteverlagingen.

Hoe groter de overwaarde, hoe lager de hypotheekrente

Voor hypotheken zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG) geldt in zijn algemeenheid: hoe groter de overwaarde van de woning is, hoe lager het hypotheekrentetarief. Immers, hoe groter de overwaarde, hoe groter de zekerheid voor de bank. Wanneer het bedrag van de hypotheek niet boven de 65% van de waarde van de woning uitkomt, dan gelden op dit moment indicatief de actuele rentetarieven bij een aanbieder die als een van de scherpste in de markt ligt:

            1 jaar vast 2,35%

            5 jaar vast 2,70%

            10 jaar vast 3,45% 

Afhankelijk van de exacte opzet van een hypotheekdossier kan het in sommige gevallen zelfs nog iets lager. Dan kunnen er echter wel beperkende voorwaarden en/of aanvullende producteisen gelden. 

Nationale Hypotheek Garantie

Voor een hypotheek met NHG geldt die koppeling met de overwaarde van de woning niet maar is NHG een dusdanige zekerheid voor de geldverstrekker dat de rentetarieven mogelijk zelfs nog een paar tienden lager zijn dan de bovengenoemde percentages. Om voor NHG in aanmerking te komen gelden wel diverse voorwaarden waaraan voldaan moet worden en er moeten (eenmalige) aanvullende kosten gemaakt worden

Het is natuurlijk voor ieder hypotheekdossier weer anders wat de beste oplossing en invulling is. Met het uitzoeken en uitvoeren daarvan zijn wij u vanzelfsprekend graag van dienst. Masterplanning heeft al vele jaren ervaringen op het gebied van hypotheekadvies en kan als onafhankelijk adviseur bij iedere bank terecht. Inclusief enkele exclusieve en aantrekkelijke alternatieven op de ‘standaard’ grootbanken. 

Of het nu om een aankoop van een woning gaat, of een evaluatie, aanpassing of herfinanciering van uw bestaande hypotheek, neem geheel vrijblijvend contact met ons op telefoonnummer 035 543 0454 of via e-mail op: info@masterplanning.nl om te zien wat we voor u kunnen betekenen.

 

Deel dit bericht:  
Inschrijven Nieuwsbrief

Inschrijven Nieuwsbrief

Ontvang portefeullieanalyses, tips en al het nieuws over Antaurus in uw inbox!

Ontvang
Uw vermogen beter laten renderen?

Uw vermogen beter laten renderen?

Kom naar een kennislunch bij u in de buurt en laat u inspireren!

Aanmelden