Hypotheekrente historisch laag

Hypotheekrente historisch laag

De afgelopen weken en maanden hebben een verdere reeks verlagingen van hypotheekrentetarieven laten zien op vrijwel alle rentevaste perioden. Van korte tot lange rente. Zo komt een 5 jaar vaste rente daarmee nu in sommige situaties onder de 3,0% per jaar. Een 10 jaar vaste rente kan ruim onder de 4,0% per jaar duiken, tot in sommige gevallen wel richting de 3,5% per jaar.

Van belang is daarbij wel om de bijbehorende voorwaarden goed in beeld te hebben. Sommige banken stellen bij hun laagste tarieven bijzondere voorwaarden als een verplicht te openen betaalrekening die ook daadwerkelijk actief gebruikt moet gaan worden als ‘hoofdrekening’ voor salarisstortingen, etc. ING is bijvoorbeeld zo’n aanbieder: zonder een actieve ING betaalrekening ligt hun hypotheekrentetarief 0,25% per jaar hoger. Ook kan het zijn dat het laagste rentetarief dat een bank noemt alleen geldt voor leningen die gedurende de looptijd verplicht volledig worden afgelost, annuïtair of lineair. De rente voor een aflossingsvrije lening ligt dan weer 0,2% of 0,25% per jaar hoger.

In alle gevallen geldt verder: hoe lager de lening is ten opzichte van de waarde van de woning die als onderpand dient, hoe lager ook het rentetarief. Daarin wordt de laatste tijd steeds meer verschil gemaakt door de verschillende hypotheekbanken. Uitzondering is de hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) waarvoor, mist aan de voorwaarden wordt voldaan, lage rentetarieven gelden ongeacht de relatieve hoogte van de lening. NHG biedt immers er op een andere wijze zekerheid voor de bank in plaats van een (grote) overwaarde in het onderpand. 

Wilt u weten of er in uw persoonlijke situatie voordeel te behalen is met de lage hypotheekrentes die nu gelden? Neem dan eens vrijblijvend contact met Masterplanning om hierover van gedachten te wisselen. Kennismaken kost u alleen wat tijd, verder niets.

Voor leningen die (ruim) onder de waarde van de woning liggen, waarbij voor de relatie een bovengemiddeld gezonde financiële situatie geldt (relatief ruim inkomen en vermogen) zijn verder over het algemeen nog scherpere tarieven te verzorgen. Tarieven die niet in standaard rentelijstjes op internet terug te vinden zijn, en het daarmee des temeer de moeite waarde maken om eens contact met ons op te nemen!

Voor meer informatie over Masterplanning kunt u terecht op onze website: www.masterplanning.nl of neem telefonisch contact met ons op, op nummer 035 543 0454, of via Antaurus.

Deel dit bericht:  
Inschrijven Nieuwsbrief

Inschrijven Nieuwsbrief

Ontvang portefeullieanalyses, tips en al het nieuws over Antaurus in uw inbox!

Ontvang
Uw vermogen beter laten renderen?

Uw vermogen beter laten renderen?

Kom naar een kennislunch bij u in de buurt en laat u inspireren!

Aanmelden