Duurzaam ondernemen, een must voor elke DGA

Van grote ondernemingen wordt verwacht dat zij bewust bezig zijn met een duurzame bedrijfsvoering. Bedrijven die zich deze voorbeeldfunctie hebben toebedeeld, tonen aan dat duurzaam ondernemen kostenbesparend en omzetverhogend werkt. Duurzaam ondernemen is niet meer weg te denken uit het strategisch beleid van deze ondernemingen. Een uitstekend voorbeeld van een dergelijk bedrijf is Ikea. Zij hebben in 2011, € 6,2 mln weten te besparen door een duurzamere bedrijfsvoering. Dit bewijst dat kostenbesparingen samengaan met duurzame verbeteringen.

Duurzaam ondernemen
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is een term die het bedrijfsleven al jaren geleden heeft omarmd. Een vorm van ondernemen die gericht is op economische prestaties (profit), met respect voor de sociale kant (people) binnen de economische randvoorwaarden (planet). Het gaat hier om het vinden van een ideale balans tussen deze drie P’s. Anno 2012 is bovenstaande benadering nog steeds van toepassing. Echter speelt duurzaam ondernemen en duurzame ontwikkeling een nog belangrijkere rol. Consumenten, overheden en bedrijven worden steeds kritischer. We gaan naar een toekomst toe waar bedrijven die niet duurzaam ondernemen buiten de boot vallen. We moeten samen toewerken naar een duurzame economie en een duurzame bedrijfsvoering. Voor elk bedrijf, elke consument, maar bovenal voor uzelf.

Rendement
Is er een relatie tussen duurzaam ondernemen, een beter bedrijfsresultaat en een uitstekend rendement? Jazeker! Bedrijven met een duurzaam beleid en een hierop uitgestippelde strategie op korte en lange termijn boeken gemiddeld 30 % meer winst dan bedrijven die geen duurzaam beleid hanteren. In 2011 hebben beursgenoteerde duurzame bedrijven 17 % meer rendement geleverd voor hun aandeelhouders. Uit alles blijkt dat duurzaam ondernemen en duurzame ontwikkeling een must is voor elk groot bedrijf. Hoe staat uw bedrijf ervoor als het gaat om een duurzame bedrijfsvoering? Help uw bedrijf vooruit richting een duurzame toekomst en profiteer optimaal van de mogelijkheden die een duurzame bedrijfsvoering biedt.

Duurzaam Groep Nederland
Duurzaam Groep Nederland is een betrouwbare partner om dit traject met u te doorlopen.  In samenwerking met Except - Integrated Sustainability is de Integrated Quickscan for Sustainability (IQS) ontwikkeld. De scan voorziet uw bedrijf van een totaaloplossing omtrent duurzaamheid. Alle aspecten van duurzaamheid binnen uw bedrijf worden in kaart gebracht tegen een betaalbare prijs. Het volledige traject wordt binnen 4 weken voltooid.

De op maat gesneden integrale duurzaamheid strategie van Duurzaam Groep Nederland leidt o.a. tot:


  • Lagere kosten en minder risico door optimalisatie van energie-, materiaal- en waterverbruik

  • Verbetering van gezondheid, werkplezier en productiviteit van uw medewerkers

  • Het aantrekken van nieuwe klanten door een vernieuwd profiel en verbeterde bedrijfsvoering

  • Advies over hoe u uw bedrijf kunt transformeren tot een inspirerende, innovatieve marktleider binnen de branche

  • Meer economische weerstand kunnen bieden bij veranderende marktcondities

  • Extra publiciteit en draagvlak

  • Een lange termijn strategie om uw bedrijf klaar te stomen voor de toekomst in een veranderende wereld


Om bovenstaande doelen te realiseren is de eerste stap de huidige status van uw bedrijf in kaart te brengen en vervolgens prioriteiten te stellen. Dit voortraject is geheel vrijblijvend en bestaat uit de PPP Check (www.pppcheck.nl) en een gesprek met een consultant van Duurzaam Groep Nederland. Vervolgens nemen zij u aan de hand om het volledige traject te doorlopen. Zij geven u de hulp, de begeleiding en het advies op maat dat u nodig heeft.

Geïnteresseerd geraakt?
Doe hier de PPP check voor uw bedrijf.

Voor meer informatie over Duurzaam Groep Nederland, ga naar: www.duurzaamgroep.nl


 

Deel dit bericht:  
Inschrijven Nieuwsbrief

Inschrijven Nieuwsbrief

Ontvang portefeullieanalyses, tips en al het nieuws over Antaurus in uw inbox!

Ontvang
Uw vermogen beter laten renderen?

Uw vermogen beter laten renderen?

Kom naar een kennislunch bij u in de buurt en laat u inspireren!

Aanmelden