Biedt de Duitsland hypotheek u grote voordelen?

De zogenaamde Duitslandhypotheek is de laatste weken weer veelvuldig in het nieuws en het lijkt alsof deze relatief nieuwe hypotheekvariant best wat rumoer in Nederland kan gaan veroorzaken. Zo worden de kernpunten waar we met elkaar enthousiast over worden gemaakt in vrijwel iedere uiting keurig opgesomd:

  • een uiterst lage rente
  • die ook nog eens voor de hele looptijd vast staat
  • een zeer persoonlijke aanpak
  • aflossen, aflossen en nog eens aflossen
  • een degelijke Duitse uitstraling

Succes lijkt bijna gegarandeerd.

Nu kennen we de uitdrukking "schijn bedriegt". Is dit hier ook aan de orde? Zonder de Duitsland hypotheek direct af te willen serveren (en dat doe ik zeker niet, het is in voorkomende situaties echt een meer dan prima product!) moeten we het enthousiasme wel enigszins  temperen. 

De acceptatiecriteria om in aanmerking te komen voor een Duitslandhypotheek zijn, zeker in vergelijking met de Nederlandse hypotheekverstrekkers, erg streng. Zo bedienen zij op dit moment enkel consumenten met een inkomen uit dienstverband of pensioen. Ondernemers kunnen op dit moment dus nog niet terecht. U kunt ten opzichte van de waarde van uw woning een beperkt bedrag aan hypotheek afsluiten (veelal maximaal 70% tot 80% van de woningwaarde), u dient bovendien gedurende de looptijd volledig af te lossen en de maximale  looptijd van de hypotheek is mede afhankelijk van uw leeftijd. Deze looptijd is veelal 20 jaar.

Maar laat helder zijn: als u past binnen het 'risicoprofiel' van de Duitse bank en de producten die zij aanbieden sluiten aan bij uw wensen en doelstellingen, dan is het zeker een optie die het overwegen waard is. Met rentes die variëren van 1,5% tot 2,9% en bovendien ook nog eens voor 20 jaar vast, kunt u fors besparen op uw rentelasten!

Als onafhankelijke adviseurs nemen wij deze optie zeker mee in onze adviezen. Na het volgen van een masterclass zijn wij in de gelegenheid om de Duitslandhypotheek aan te bieden binnen onze adviezen. En de bemiddeling kunnen wij ook voor u verzorgen.

Wilt u eens met ons van gedachten wisselen over de mogelijkheden voor u persoonlijk? Dan nodig ik u van harte uit voor een afspraak, u kunt ons bellen op (035) 543 0454.

 

Deel dit bericht:  
Inschrijven Nieuwsbrief

Inschrijven Nieuwsbrief

Ontvang portefeullieanalyses, tips en al het nieuws over Antaurus in uw inbox!

Ontvang
Uw vermogen beter laten renderen?

Uw vermogen beter laten renderen?

Kom naar een kennislunch bij u in de buurt en laat u inspireren!

Aanmelden