Belimo

In november hebben we Belimo in Zwitserland bezocht en de CFO Beat Trutmann gesproken. We volgen het bedrijf al een tijd, maar hebben afgelopen maand besloten om het aandeel te kopen voor het AEF. Belimo is wereldmarktleider in apparatuur voor het regelen en sturen van verwarmings-, ventilatie- en airconditioninginstallaties. De apparatuur van Belimo is geïnstalleerd in het Witte Huis, Kremlin, nieuwe World Trade Tower, maar ook op vliegvelden en de Londense metro.

Belimo is wereldmarktleider. De prijs van het apparaat is echter minder belangrijk dan de betrouwbaarheid en kwaliteit van het product, omdat het installeren van het apparaat vaak meer kost dan de apparatuur van Belimo zelf. Er zijn een aantal redenen waarom we Belimo nu hebben opgenomen:

-De investeringen zijn de komende jaren zeer laag, omdat er de afgelopen jaren veel geld is geïnvesteerd in een nieuwe fabriek in Amerika en uitbreiding van de productiecapaciteit in Zwitserland. Deze capaciteit is voldoende voor een groei tot 2022!

-De productiecapaciteit in Amerika is zelfs verviervoudigd. Dus blijkbaar verwacht Belimo zeer sterk te groeien in US.

-De kantorenmarkt trekt weer aan in Amerika, Europa heeft de daling gehad, en zal waarschijnlijk de komende jaren volgen.

De afgelopen 10 jaar is de gemiddelde jaarlijkse groei bijna 10% per jaar geweest, ondanks de moeilijke vastgoed kantorenmarkten. Wij zijn ingestapt op een koers van CHF 2250. Ons koersdoel hebben we berekend op CHF 3100.

Deel dit bericht:  
Inschrijven Nieuwsbrief

Inschrijven Nieuwsbrief

Ontvang portefeullieanalyses, tips en al het nieuws over Antaurus in uw inbox!

Ontvang
Uw vermogen beter laten renderen?

Uw vermogen beter laten renderen?

Kom naar een kennislunch bij u in de buurt en laat u inspireren!

Aanmelden