Belastingaangifte 2013

De tijd voor het doen van uw Belastingaangifte breekt weer aan.

Met regelmaat ontvangen wij vragen over het doen van de aangifte en of wij hierin behulpzaam kunnen zijn.
Masterplanning heeft al meer dan 20 jaar een hele goede samenwerking met een gerenommeerde accountant, die voor veel van haar relaties de aangiftes verzorgt.

De dienstverlening van Masterplanning bestaat uit hulp bij het verzamelen van de relevante stukken, controleren welke onderdelen reeds in dossier zijn (en aanvullen van waar nodig). Masterplanning kan zo uw aangifte prima begeleiden naar de accountant. U voorkomt hiermee dat er belangrijke zaken vergeten worden en kunnen bovendien de kosten in de perken gehouden worden. Hoe completer het dossier, hoe efficiënter de accountant haar werk kan doen. Denk verder ook nog aan het volgende:

Tip 1: Uw aangifte later dan 1 april indienen? Vraag tijdig uitstel aan!

Ieder jaar dient u voor één april uw aangifte in te dienen. Doet u dit, dan heeft u voor 1 juli een reactie van de Belastingdienst. Lukt het niet om voor één april de aangifte in te dienen? Dan moet u zelf om uitstel verzoeken bij de Belastingdienst.

Tip 2: Wilt u uw kinderen schenken?

Wilt u een bedrag schenken aan uw kinderen? Dan kunt u tot en met 31 december 2014 tot maximaal € 100.000 belastingvrij schenken, mits uw kind het bedrag gebruikt om te investeren in de woning. Het bedrag mag ook gebruikt worden voor de aflossing van hun hypotheek. Los van schenken biedt het lenen aan uw kinderen grote voordelen, voor zowel u als voor uw kinderen. Bent u voornemens hierover na te denken, neem dan zeker contact op, om de diverse mogelijkheden door te spreken.

Tip 3: Belegt u in aandelen?

Belegt u in aandelen? Bijvoorbeeld via uw hypotheek of in privé? Let er dan op dat u op de door u ontvangen dividenduitkeringen al dividendbelasting heeft afgedragen. Deze betaling van dividendbelasting is een voorheffing op uw aangifte inkomstenbelasting. U kunt dit bedrag aan ingehouden dividendbelasting verrekenen met de door u te betalen inkomstenbelasting!

Tip 4: Ziektekosten, nog aftrekposten?

Wat is aftrekbaar en wat niet? De afgelopen jaren zijn steeds meer mogelijkheden om uw ziektekosten af te trekken ingeperkt. Maar nog steeds kunt u enige posten wel als aftrek aanmerken. De accountants kijken na voor welke extra aftrekposten u eventueel nog in aanmerking kunt komen.

Tip 5: uw vermogen overhevelen naar box 2?

Maakt u weinig rendement op uw beleggingen in Box 3? Overweeg dan om (een deel van) uw vermogen in te brengen in een Besloten Vennootschap (hierna: BV). In de BV betaalt u minder belasting en hoeft u niet jaarlijks de Box 3 heffing te betalen. Bij een aanzienlijk vermogen kan dit jaarlijks een leuke besparing zijn.
Of deze optie ook voor u interessant kan zijn, is mede te bepalen aan de hand van een financiële analyse.

Wij maken graag een analyse voor u, waarbij de “ins en outs” van mogelijke belasting besparen aan u uit worden gelegd.

Neem voor meer informatie contact op met Masterplanning op nummer 035-5430454 of via info@masterplanning.nl

Deel dit bericht:  
Inschrijven Nieuwsbrief

Inschrijven Nieuwsbrief

Ontvang portefeullieanalyses, tips en al het nieuws over Antaurus in uw inbox!

Ontvang
Uw vermogen beter laten renderen?

Uw vermogen beter laten renderen?

Kom naar een kennislunch bij u in de buurt en laat u inspireren!

Aanmelden