Afloop van uw hypotheek?

Heeft u een hypotheek waarvan binnenkort de rentevaste periode afloopt? Dan is het van harte aan te raden om het verlengingsvoorstel dat u van uw bestaande bank ontvangt te laten vergelijken met de tarieven van andere aanbieders. In zijn algemeenheid zijn momenteel de hypotheekrentes historisch laag. En nog lijkt de dalende trend van de afgelopen periode niet zijn einde te hebben bereikt. Dat neemt niet weg dat er tussen de verschillende aanbieders grote verschillen kunnen zijn in de hoogte van het aangeboden rentepercentage.

Zo zijn er bijvoorbeeld grote verschillen te zien voor leningen die relatief laag zijn ten opzichte van de waarde van de woning. Sommige partijen kennen voor de hoogte van hun rentetarieven maar 2 categorieën: een hypotheek onder, of boven de 90% van de waarde van de woning. Met een verschil in rentepercentage van een paar tienden van een procent tussen beide categorieën (bijvoorbeeld 10 jaar vast < 90% = 3,50% en > 90% = 3,90%). Heeft u echter een hypotheek die nog veel lager is dan 90% van de woningwaarde, dan wordt u daar door die bank niet voor beloond met een nog lager rentetarief. Het kan dan zeker voordelig zijn om over te stappen naar een bank die er wel meerdere rentecategorieën op nahoudt. Bijvoorbeeld lager dan 80%, 70% en 60% van de woningwaarde. Bij dergelijke banken geldt: hoe lager de categorie waarin de hypotheek valt, hoe lager het rentetarief.

Kruis dus niet zomaar 5 of 10 jaar rentevast aan op het voorstel van uw bestaande bank voor verlenging van de rente op uw hypotheek. Laat het voorstel beoordelen en vergelijken. Masterplanning kan u daarbij goed van dienst zijn. Als volledig onafhankelijk intermediair kunnen wij bij iedere bank in Nederland terecht. Daarmee hebben wij inzicht in alle verschillende voorwaarden en tarieven, en alleen op die manier is echt een volledige beoordeling en vergelijking te maken! Als u bij een bank binnenloopt weet u 1 ding zeker: u heeft het te doen met de tarieven en voorwaarden van die bank.

Wilt u een werkelijk onafhankelijke beoordeling van het voorstel voor renteverlenging van uw hypotheek? Neem dan contact op met Masterplanning. Per e-mail: info@masterplanning.nl of telefoon: 035 543 0454.

Deel dit bericht:  
Inschrijven Nieuwsbrief

Inschrijven Nieuwsbrief

Ontvang portefeullieanalyses, tips en al het nieuws over Antaurus in uw inbox!

Ontvang
Uw vermogen beter laten renderen?

Uw vermogen beter laten renderen?

Kom naar een kennislunch bij u in de buurt en laat u inspireren!

Aanmelden